Sağlık

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Yeni Düzenlemeleri Açıkladı

Bakan Dr. Fahrettin Koca açıkladı! Sağlıkla ilgili konularda yeni düzenlemeler öngören ve “Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu”nda görüşülerek kabul edilen yasa tasarısı neler içeriyor?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yeni düzenlemelere ilişkin açıklama yaptı, Diş muayeneleri sırasında ikinci bir diş hekiminin görev almasının önünü açar. Ebelik mesleği sağlık sisteminde giderek önem kazanmaktadır. Tıpta Uzmanlık Kurulunun görüşü doğrultusunda uzmanlık alanında düzenlemeler yapılır. İlaçların ruhsatlandırma ve kontrol süreçlerinde iyileştirmeler yapılıyor. İlaç ve tıbbi cihazlara ilişkin klinik araştırmalara ilişkin düzenlemeler yapılıyor. Yan branş uzmanlarının ek ödemelerinde iyileştirmeler yapılıyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile birlikte kullanılan Sağlık Bakanlığı hastanelerine yapılacak atamalara ilişkin Bakanlık ve Üniversite yetkileri belirlenmektedir. Ek ödeme öğretim üyelerinin hizmet sözleşmeleriyle ilişkilidir; Sözleşmenin feshi şartları maddeyle belirlenir. Sağlık turizmi faaliyetinde bulunan kuruluşlar Bakanlığın denetimi altına alınmaktadır. “Kamu kurumu tarafından ödenen hatalı uygulama tazminatı sigortadan tahsil edilir.”

Sözleşmeli Çalışan Sayısı Artıyor

Bakan Koca, sözleşmeli işçi sayısının da artırıldığını belirterek, “Sözleşmeli işçi sayısı artırılıyor. Sözleşmeli çalışanın geçici görevlendirme limitleri belirlenmiş olup; Disiplin süreçleri, ek ödemeler ve işten çıkarılma durumunda takıma geri dönüş konularında düzenlemeler yapılmaktadır. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına destek ödemeleri konusunda hukuki destek oluşturuluyor; Sözleşmenin feshi keyfiliğe izin verilmeden şarta bağlanmıştır. Hastane uyum konseyi oluşturuluyor. “Yasanın hazırlanmasında emeği geçen herkese ve tasarıyı kendi iradesiyle yasalaştıracağına inandığımız değerli milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

urla-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu