Sağlık

Günümüzde aile hekimleri çalışıyor mu? Aile hekimleri bugün grevde mi yoksa çalışıyor mu?

Aile hekimleri bugün çalışıyor mu? Sorusu grev haberi nedeniyle en çok merak edilen soruların ortasında. 19 sendika ve iki aile hekimliği federasyonu tarafından kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Çaba Platformu (SABİM) bünyesindeki sağlık çalışanları iki günlük iş bırakmaya hazırlanıyor. Pekala, aile doktoru bugün çalışıyor mu? Aile hekimleri bugün grevde mi yoksa çalışıyor mu?

AİLE HEKİMİ BUGÜN ÇALIŞIYOR MU?

Aile hekimleri bugün çalışıyor ama 1-2 Ağustos ortasında çıkacak. Bahisle ilgili açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, hem özlük hakları hem de maddi kayıplar nedeniyle hareketlilik sürecinde olduklarını hatırlatarak, “Bazı iyileştirmeler yapıldı ama zamlar zamlar oldu. Sabun köpüğü gibi günümüzün ekonomik koşullarına dayanamadı.”

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, “14 Temmuz’da resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren torba kanun, sağlık hizmetinin kaldırıldığına dair kanun değişikliğinin unsurlarını ortaya koydu” dedi. Bu duruma gelmemenin analiz edilmesi yönündeki tekliflerimiz maalesef kamuoyu ve ilgili merciler tarafından cevaplanmamıştır.Bu nedenle 21 paydaş Sosyal Hizmet, Birlik ve Gayret Platformu (SABİM) ile bir devlet teşkilatı ortaya çıkmış, çıkmaza girmemek ve büyük emeklerle kurulan aile hekimliği sistemini korumak adına 1-2 Ağustos tarihlerinde merkezi sağlık hizmetine veriyor, davetin ötesine geçiyoruz. analiz sağlar.” .

gulsehirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu