Yaşam

Bornova Kısa Film Günleri başlıyor

Bornova Belediyesi Sinema Ofisi (BBFO) tarafından düzenlenen “2. Bornova Kısa Film Günleri” başlıyor. 16-17-18 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ve sinema gösterimleri, yönetmen söyleşileri, atölye çalışmaları ve kısa sinema afişlerinden oluşan bir standın yer alacağı etkinlik kapsamında 23 ülkeden 63 kısa film seyirciyle buluşacak. Uluslararası programda bu yıl.

Bornova Belediyesi olarak sanatın her noktasında takviye yaptıklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Sinemaseverlere yapım desteği verdiğimiz ve gençlere eğitimler verdiğimiz Film Ofisimizde bu anlayışla çalışıyoruz. yıllardır film yapımcıları. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Bornova Kısa Film Günleri’ni her yıl geliştirerek devam ettireceğiz.”

Gösterimler ücretsizdir

2. “Bornova Kısa Film Günleri” bu yıl Bornova Belediyesi Dramalılar Konağı Kent Arşivi ve Müzesi ile Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Tüm vatandaşlara ücretsiz olarak açık olan etkinlikte, ulusal ve uluslararası sinema festivallerinde gösterilen belgesel, kurmaca, animasyon ve özel gösterimler alanlarında kısa filmler gösterilecek. Etkinliklerin açılışı 16 Aralık Cuma günü saat 19:00’da Dramalılar Konağı Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapılacak. Ek olarak, Etkinlik kapsamında açılacak olan Kısa Sinema Afişleri Standı ve FUJIFILM ekipman teşhir standı Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde etkinlik süresince ziyaret edilebilir.

Çalıştaylar, söyleşiler ve seminerler

“2. Bornova Kısa Sinema Günleri kapsamında 17 Aralık Cumartesi günü 11:00-18:00 saatleri arasında Dramalılar Konağı Kent Arşivi ve Müzesi’nde. Hande Zerkin’in yürüttüğü ‘Toplumsal Bellek ve Bireysel Bellek’ konulu çalıştay yapılırken, 20:00’de SETEM Yönetim Kurulu Lideri Akademisyen Sertaç Koyuncu ve Yapımcı Diler Ercan’ın üstlendiği “Bölüm”ün moderatörlüğünü Mehmet Güleryüz’ün konuk ettiği bölüm oldu. Telif Hakkı Eğitim Semineri” online olarak gerçekleştirilecektir.

18 Aralık günü saat 17:00’de Dramalılar Konağı Kent Arşivi ve Müzesi gerçekleştirilecektir. TRT Belgesel grubundan Evrim İnci, “Belgesel Film Yapımında Yeni Yöntemler” temasıyla, Yasin Erda’nın katılacağı çalıştayın sunuculuğunu Mert Hüroğlu yapacak. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 18 Aralık günü saat 15:00’te Bornova Belediyesi tiyatro eğitmenleri Murat Niyazi Emre ve Jülide Kara’nın katılacağı “Bir Kısa Filmde Oyunculuk ve Oyunculuk” söyleşisinin moderatörlüğünü Yönetmen Sertaç Koyuncu yapacak.

17 Aralık Sinema Seçkileri

17 Aralık’ta Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek seçkiler kapsamında saat 14:00’te başlayacak ilk seçkide APP, Take It Up, Elif, Her Şey Yolunda ve Aspect adlı sinemalar yer alacak. Karınca Ayak İzi, KDSK Konuşun, Haftada Çok Duş Alır mısınız?, Anket, Durakta Ölüm ve Yabancı Filmler 15:00’de, Canavar, İyi Geceler, Bir Aile Portresi 16:00’da, Biz ve Aynalar sinemaları taranacak. Peri Işıkları, Kabarcık, Meouch, Gökyüzü Şarkısı ve Ölmeden Önce 17:00’de ve Rave, Ama Ya Hepsi Olmasaydı, Tam Hafıza, Anılar Çadırı, Alkışlar ve Yüzücüler 18:00’de. ile buluşacak

18 Aralık Sinema Seçkileri

18 Aralık Pazar günü Dramalılar Konağı Kent Arşivi ve Müzesi içinde 3 seçkide 15 kısa film gösterilecek. Saat 15:00’de ise Sonunda, Larva, Sayılarla Resim ve Tünel sinemalarının özel gösterimleri izlenecek. :00’da Hayalet Yok, Yasemin, Süreç, Orpheus Aşk Bağımlılığı ve Suyu Bulandıran Kız olacak.

Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi’nde 4 farklı seçkide 21 kısa film seyirciyle buluşacak. Saat 14:00’de Mevt Flip, Ahtapot Polvo, Projeksiyonların Günlüğü, Anne ve Oyuncak Kutusu izleyebilirsiniz. Saat 16:00’da Salyangoz, Raticulous, Affetmenin Meyveleri, Küçük Aksiyonlar, Yüksek Chrimes ve Çeşitsiz sinemalar, 17:00’de Adres, Trafik, Bisotun, Cosplay Dili yer alacak. Saat 18:00’de Geçmişin Sesi, 1996, Seyirci, Sayı 19, Marcos Santos’la Otoportre ve Hadi Dans Edelim gösterilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu