Haber

Ukrayna Büyükelçisinden Başkan Böcek’e Ziyaret

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Buyruk Rustamov, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Buyruk Rustamov ve beraberindeki heyeti ağırladı. Ankara Büyükelçisi Vasly Bodnar, Ukrayna-Rusya savaşının başlamasının ardından çok sayıda Ukrayna vatandaşının Antalya’ya geldiğini belirterek, “Vatandaşlarımız Antalya’da olmaktan çok mutlu. Çocuklarımızın çoğu Antalya’da yaşıyor. Ve burada yaşamaktan çok mutlular. Desteklerinden dolayı Türkiye, Antalya ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.”

SAVAŞ BÜYÜK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Büyükelçi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Önder Böcek, Antalya’da ikamet eden Ukraynalıların Antalya’ya entegre olmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Ancak savaş nedeniyle evlerinden olan Ukraynalı kardeşlerimiz adına üzgünüz. Barış ve kardeşlik içinde yaşamak çok önemlidir. Ukrayna vatandaşlarımızın kendilerini evlerinde hissetmelerinden dolayı mutluyuz.”

Ziyaretin ardından Büyükelçi Bodnar ve Önder Böcek karşılıklı ikramlarda bulundu. Büyükelçi Bodnar’dan Lider Böcek’e Bağımsız Ukrayna ile Osmanlı Devleti arasında imzalanan anlaşma uyarınca iki ülkede büyükelçiliklerin açılması anısına bir pul takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu