Haber

Diyarbakır’daki hastane aylardır başhekimsiz yönetiliyor.

DİYARBAKIR – Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muhammet Asena’nın sözleşmesi sona erdikten sonra yenilenmedi. Asena’nın yerine başhekim atanmadı.
Bir süre başhekimsiz kalan hastaneye, vekaleten İşçi Dairesi Başkanı Dr. İhsan Esmer atandı. Yaklaşık 2 aydır hastaneyi vekaleten yöneten Esmer’in ardından vekilliğine Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Dr. Serkan Dedeoğlu getirildi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin aylarca başhekimsiz yönetilmesi eleştiri üzerine iddaa edildi. Sağlık Emekçileri (SES) Diyarbakır Şube Eş Başkanı Şiyar Güldiken, bu durumdan dolayı iş barışının bozulabileceğini ve acil işlerin aksamasına neden olabileceğini belirtti.

‘5 MİLYON NÜFUSA HİZMET VERİYOR’

Güldiken, hastanenin bölge için önemini şöyle anlattı: “Sadece Diyarbakır’a hizmet veren bir hastane değil. Bölgenin en kapsamlı hastanesi olduğu için yaklaşık 5 milyon nüfusa hizmet veriyor ve yoğun bir sirkülasyon var.

Başhekim sorununun vekaletname formülüyle çözülmeye çalışıldığını belirten Güldiken, “Hastanedeki yoğunluk sistematik bir operasyonu daha da gerekli kılıyor. Ama iktidarda birçok odak ve kiracı kesim var. Bakanlıklar üzerindeki etkileri ve bireyleri destekleyenlerin tutkulu tutumları nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü’nün eylemleri de direnişle karşılaşabilir. Orta formül olarak yapılan vekalet atamaları da işleyişi olumsuz etkilemekte bu da hem çalışanları hem de vatandaşları olumsuz etkilemektedir. İş barışı bozuluyor, acilen yapılması gereken bir takım işler bozulabiliyor” dedi.

‘GÜÇ SORUNUNU DERİNLEŞTİRİYOR’

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin İl Sağlık Müdürlüğü yerine başhekimsiz yönetilmesine yönelik eleştirilere AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’ın yanıt vermesi de gündem oldu. Amida Haber’e konuşan Aydın, “Kaos yok. İşler iyi gidiyordu. Bazı başhekimlerin sözleşmelerinin sona ermesiyle ilgili bir süreç var. Sözleşmesi biten başhekim ve hastane yöneticilerinin yerine bir hafta içinde atamalar yapılacak.

Siyasilerin sağlık alanına müdahalesini değerlendiren Güldiken, “İktidardaki siyasi partilerin atamalara hep müdahil olduğunu biliyoruz. Bu geçmişte de böyleydi ama şimdiki iktidar döneminde ilk kriter kendinden olması gerektiğidir. Bu genellikle sorunu çözmek yerine derinleştirir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu