Ekonomi

Manavgat yangınında gözyaşı döken Gülsüm Uysal yeni evine kavuştu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz 2021 tarihinde büyük bir yangın felaketi meydana geldi.

1 haftadan uzun süren; Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınında Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde de etkili oldu, 7 kişi hayatını kaybetti, 60 bin hektar arazi yandı, 2 binden fazla konut, iş yeri, depo ve ahır da kül oldu. hasarlı.

Yangından en çok etkilenen yerlerden biri olan Manavgat’ın Kalemler Mahallesi’nde onlarca ev yıkıldı.

Ağladığı anlar hala hatırlanıyor

Uysal ailesinin mahalledeki konutu da yandı. Gülsüm Uysal, evinin önünde ağlayarak, “Bu mümkün mü, Tanrım? Böyle acıyor mu, Tanrım? Hala yanıyor, hiçbir şey kalmadı. Ne yapacağız? Hiçbir şeyimiz kalmadı. Nerede kalacağız? katlanılabilir mi? Bebeğimin çeyizi, ciğerimin çeyizi yandı”diye feryat etti.

Bakanlık yapılan konutları teslim etti

O anların ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverler, Uysal ailesi için harekete geçti.

Gülsüm Uysal’ın evlilik hazırlıkları yapan kızı Gamze için hazırladığı çeyiz yenilenerek tamamlandı. Bu süre zarfında Uysal ailesi hayatlarını başka bir yerde sürdürdü.

Yakın zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yaptırılan yeni konutlarına taşınmış ve eşyalarını tamamlamaya başlamıştır. Yeni yaşamlarına yeni evleriyle başlayan aile, yaşadıkları korkunç anları unutmaya çalışıyor.

O gün bana söyledi

Gülsüm Uysal, o gün yaşadıklarını unutamadığını söyledi. “Yukarıda yangın çıktığını gördüm. Aniden alevler ve dumanlar çıktı. O günü unutmak mümkün değil, her anı yaşıyoruz. Bugün için teşekkürler. Her şeyi geride bıraktık, sadece üzerimizdeki kıyafetlerle çıktık.

15-20 dakika içinde köy bir anda alevlerin ortasında kaldı. Dumandan dolayı göremedik. Evimi terk edemedim. Eşim hastalandı ve onu hastaneye götürdüler. Gitmedim, evimden çıkıp gidemedim”söz konusu.

“Çok şükür evimiz bir yılda yapıldı”

Uysal, alevlerin arasına girdiklerinde büyük korku yaşadıklarını belirtti. “O sırada eşim telefonda durumun nasıl olduğunu sordu. Ben ona ‘Hiçbir şeyimiz kalmadı’ dediğimde görüntüler çekildi. Çok şükür evimiz bir yılda yapıldı.

evimize girdik. Allah belediye başkanlarımızdan ve hayırseverlerimizden razı olsun. Eşyalarımızı aldık ve evimize gittik. Ama o anlar imkansız, unutulmaz. Çocuklarımın bir fotoğrafı bile kalmadı bende.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu