Teknoloji

YouTube’dan seçim beyanı: Asılsız iddiaları kaldırmayacağız

ABD merkezli video sosyal medya platformu Youtube, yanlış ve yanıltıcı bilgi veren görüntülerin önümüzdeki seçim döneminde platformdan kaldırılmayacağını duyurdu. 2020 ABD Başkanlık seçimlerinde bu tür binlerce görüntünün kaldırıldığını ancak her türlü siyasi fikrin açıktan tartışılması için kaldırılmayacaklarını belirtti.

Youtube dün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Tartışmalı veya çürütülmüş varsayımlara dayananlar da dahil olmak üzere siyasi fikirleri açıkça tartışabilme yeteneği, işleyen bir demokratik toplumun özüdür – özellikle seçim sezonunun ortasında.

Öncelikle Aralık 2020’de geçmiş ABD Başkanlık seçimlerinin bütünlüğüne odaklanan bir seçim yanlış bilgilendirme politikamız uyguladık. İki yıllık bir süre, on binlerce videonun kaldırılması ve bir seçim döngüsünün ardından bunu fark ettik. günümüzün değişen manzarasında bu politikanın sonuçlarını yeniden değerlendirmenin zamanı gelmişti.

‘YANLIŞ BİLGİLERİ ENGELLER AMA ŞİDDETİ AZALTMAZ’

Mevcut ortamda, bu içeriğin kaldırılmasının bazı yanlış bilgileri önleyebileceğini, ancak şiddet veya diğer gerçek dünyaya zarar verme riskini anlamlı bir şekilde azaltmadan siyasi söylemi kısıtlama gibi istenmeyen bir etkiye sahip olabileceğini bulduk.

YANLIŞ İDDİALAR İDDİA EDEN İÇERİKLERİ KALDIRMAYA SON VERİYORUZ

Bunu göz önünde bulundurarak, 2024 (seçim) kampanyaları devam ederken, 2020’de ve geçmişteki diğer ABD Başkanlık seçimlerinde yaygın sahtekarlık, hata veya aksama meydana geldiğine dair asılsız iddialarda bulunan içeriği kaldırmayı durduracağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu