Haber

BioNTech Almanya’dan taşınmaya karar verdi

Dünya korona virüs felaketiyle kıvranırken, iki Türk bilim insanı imanın ümidi oldu.

prof. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Almanya’da Hasret Türeci tarafından kurulan BioNTech’in geliştirdiği ilk korona aşısı, salgınla mücadelede kalkan oldu.

Milyonlarca insanın hayatını kurtaran aşının mucitleri aynı zamanda dünyanın en zenginleri arasına girdi.

İngiltere’ye şirket taşıma

Şu sıralar şirketin Almanya’dan taşınması gündemde.

Son zamanlarda Almanya’nın bürokrasi nedeniyle araştırma ve geliştirme alanlarında şirketlere zorluk çıkardığı gerekçesiyle ülkeyi terk eden kuruluşlara BioNTech de katılıyor.

Alman Bild gazetesi iddiayı gündeme getirdi.

Gazetenin haberine göre Türeci ve Şahin, şirketi İngiltere’ye taşıma kararı aldı.

Sorun Almanya’nın bürokratik zorlukları

Çift geçtiğimiz günlerde İngiltere’de bakanlarla görüşmüştü. Bu toplantının kararda etkili olduğu belirtilirken, İngiltere’de ilaç geliştiren firmalar ile yetkililer arasında daha yakın bir ilişki olması, sorunların daha çabuk aşılması için karar alma sürecinde de etkili oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türeci, “Avrupa’da biyoteknoloji ekosistemlerinin ve ilgili yönetmeliklerin ve yönergelerin teşviki ve araştırma finansmanı ile uygulamaya daha hızlı dönüştürülmesi için”gibi sebepler olduğunu belirtti.

Büyük şirketler Almanya’yı terk ediyor

Öte yandan Almanya’da faaliyet gösteren dünyaca ünlü kimya ve ilaç şirketlerinden Bayer ve BASF gibi şirketlerin de ülkeden taşınmayı gündeme aldıkları belirtiliyor.

arachaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu