Haber

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: İyi Parti’den kimseyle görüşmemiz olmadı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisi genel merkezinde düzenlenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlere ait destici, “Bu süreci siyasi istismar konusu yapan veya bizim ızdırabımız üzerinden devletle bağ ve düşmanlık yapan, milleti tahrik ederek milleti düşmanlaştırmaya çalışan terör örgütlerinin uzantılarını ve hainlerini bir kez daha lanetliyorum. durum.”ifadelerini kullandı.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile deprem bölgesine gittiğini hatırlatan Destici, ziyaretlerin çok faydalı geçtiğini söyledi.

“HDP’nin kapısını çalıp masaya davet edecek”

Destici, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Masa büyümeli, kimse durduramaz”Sözleriyle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

Peki kimler davet edecek, kimler oturacak, ziyaretlerine baktığımızda bunu görüyoruz. Depremde alenen devlet düşmanı olan, sözde milletvekili olması gereken ama terörist olan kişileri veya partilerini davet ediyor. Yarın tablodan adaylığının resmi olarak açıklanıp açıklanmadığını göreceğiz; PKK’nın siyasi kolu HDP’nin kapısını çalıp masaya davet edecek.

“İYİ Parti’den rastgele biriyle görüşme yapmadık”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, şunları söyledi: İyi Parti’nin Cumhur İttifakı’na katılmasından da memnuniyet duyabiliriz.”sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:

Hala aynı fikirdeyim. Ala Parti’nin hiçbiriyle bu konuda bir görüşmemiz olmadı. Zaten bu aşamada olması da uygun olmaz. Yarın 6-masa-5-masa açıklamasını yaparsa, İYİ Parti’siz yoluna devam edeceğini beyan eder, cumhurbaşkanı adaylığını ilan ederse o zaman Uygun Parti’nin diğer partilerle görüşmesi etik olur, ve bizim gibi siyasi partiler onlarla görüşmek veya Cumhur İttifakı’na katılmak. Onu davet etmenin etik olacağını düşünüyorum.

Ersan Şen’in adaylığı

Destici, avukat Ersan Şen’in cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

Ersan Şen, uzun süredir cumhurbaşkanı adayı olarak çalışıyordu. 6 kişilik masadaki bu süreç Ersan’ı biraz heyecanlandırmışa benziyor.

Birinci basamakta seçim biter mi sorusuna Destici, şunları söyledi: “Seçim ilk turda Cumhur İttifakı lehine sonuçlanır.”cevabı verdi.

habercavdir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu