Haber

Pentagon ölen 5 Özel Kuvvet askerinin kimliğini açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı’ndan ( Pentagon) Yazılı açıklamada, 10 Kasım’daki kazada hayatını kaybeden ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı 5 askerin fotoğrafları ve kimlikleri yayımlandı.

Açıklamada, MH-60 Blackhawk tipi helikopterin Akdeniz’de havada yakıt ikmali eğitimi sırasında düştüğü ve 5 personelin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Fotoğrafları ve biyografileri verilen 5 ABD Özel Kuvvetleri askerinin Afganistan ve Irak’taki operasyonlarda görev yaparak çok sayıda nişan ve madalya alması dikkat çekti.

ABD Avrupa Komutanlığı ( EUCOM), 10 Kasım’da askeri eğitim kapsamında rutin havada yakıt ikmali yaparken bir helikopterin arıza sonucu Akdeniz’e düştüğünü ve helikopterde bulunan 5 çalışanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik ağır saldırılarının başlamasının ardından, iki uçak gemisinin de aralarında bulunduğu Akdeniz’e yoğun konuşlanma yapan ABD ordusu, oluşturduğu hava köprüsüyle İsrail’e mühimmat taşırken bölgede tatbikatlara da başladı.

ABD, rehineleri kurtarmak için ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan İsrail’e asker gönderdi ancak İsrail’in Gazze’deki operasyonlarına katılmadıklarını belirtti.

gulsehir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu