Haber

HDP kapatma davasında sözlü savunma yapmayacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) görülen kapatma davasında sözlü savunma yapmayacağını açıkladı. Partiden yapılan açıklamada, sözlü savunmanın seçim sonrasına ertelenmesine ilişkin tüm başvuruların Anayasa Mahkemesi tarafından gerekçesiz olarak reddedildiği, Mahkeme’nin 11 Nisan’da verdiği sözlü savunma kararının “müdahale anlamına geldiği” belirtildi. özgür ve adil seçimler”.

Açıklamada, ilk sözlü savunma tarihinin Mahkeme tarafından 14 Mart 2023 olarak belirlendiği belirtilerek, “Yargıtay’a farklı tarihlerde üç dilekçe daha sunularak, ilahiyatçı savunma tarihinin ertelenmesi istendi. 16 Ocak 2023 ve 15 Mart 2023 tarihli taleplerin, ülkenin içinde bulunduğu siyasi süreç, deprem felaketi ve seçim dönemine resmi olarak girilmesi gibi temel nedenlerle seçim sonrasına, 6 Mart 2023 tarihli talebin kabulüne karar verildi ve savunma tarihi 11 Nisan 2023 olarak belirlendi.

HDP’den yapılan açıklamada, “Seçim dönemine resmi giriş, aday adaylığı başvuru süreçleri, parti açılışı, milletvekili adayı sunumu, seçime gidilmesi nedeniyle belirtilen tarihte sözlü savunma yapılmasının mümkün olmadığı” belirtildi. program, miting, toplantı ve siyasi çalışmanın yoğunluğu.” Tarihine önemli etkileri olacak bu davada sözlü savunma yapmak da mümkün olmayacak. Bu prestijle 11 Nisan 2023 tarihinde sözlü savunma yapamayacağımızı Yargıtay’a bildirmek zarureti doğmuştur.”

DW/BK,BO

Mani olmadan DW Türkçe’ye nasıl ulaşabilirim?

birecik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu