Haber

Ulaştırma politikalarında diplomatik trafik

ANKARA (İGFA) –Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu toplantıda Türkiye’de ulaştırma alanında yapılan yatırımlar ve bu yatırımların uluslararası taşımacılığa etkileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ulaştırma yatırımlarındaki olası işbirliklerinin de görüşüldüğü toplantı sonunda en kısa sürede toplantı yapılması konusunda mutabakata varıldı. Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı Sayın Mohamed Hassan Alsuwaid’in önümüzdeki günlerde Türkiye’ye geleceği, iş birliği ve yatırımların detaylı olarak ele alınacağı belirtildi. .

Trans-Hazar Doğu-Batı Merkez Koridoru (Merkez Koridor), Türkiye’den başlayıp Kafkaslar bölgesine ulaşarak Hazar Denizi’ni geçerek Türkmenistan ve Kazakistan üzerinden geçerek Orta Asya ve Çin Halk Cumhuriyeti’ne ulaşmaktadır. Bileşenlerinden birini oluşturur. Bu kapsamda gerçekleştirilen telefon görüşmesinde ulaşım koridorları açısından değerli olan yatırımlar ve çok taraflı ulaşım politikaları da ele alınan konular arasında yer aldı.

haberagin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu