Haber

Pervin Buldan: Depreme ayrılması gereken kaynak savaşa ve bombaya ayrıldı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Diyarbakır’ın deprem bölgesinde açıklama yapıyor.

Buldan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün depremin 10. günü. Nereye gitsek hala ağır bir tablo olduğunu görüyoruz. İlk günden beri depremzedelerin yanında olmaya çalıştık. Ama gördük ki her yerde bir feryat var. Bir şeyler gördük. Aksi takdirde hükümete karşı öfke gördük. Enkaz altında binlerce insanın olduğu gerçeğini unutmamak lazım. İnsanlar hala enkaz altından yakınlarını bekliyor. Enkazdan vücut bütünlüğünün çıkarılması değerlidir. Kimsesiz çocuklarla ilgili tartışmalar var. Bu konuda kamuoyu aydınlatılmalıdır. Kimlik tespitleri bir an önce yapılmalıdır.”

10 gündür örgütlenmeyen bir hükümet var. Özellikle ilk 2 gün yerinde tespit ettik. Zamanında bir kurtarma çalışması yapılsaydı bu kadar çok insanımızı kaybetmezdik. İktidarın sadece kendisini ve geleceğini düşündüğüne şahit olduk. Yaptıkları yardım gönderenleri engellemek ve algı yaratmaktı. Yardım edemediğiniz bir süreç yaptınız, yardım edenlere sorun olmayın.

2018’de imar affına karşı çıkan tek parti mecliste bizdik. Bunun sonuçlarının ne kadar yıkıcı olduğunu gördük. Bütçeyi yandaş, beton ve savaş aleyhine kullananları bir kez daha uyarmak istiyoruz. Depreme ayrılması gereken kaynaklar savaş ve bombalara ayrıldı. Savaşa değil hayata, bombaya değil depreme harcanacak kaynaklar muhtemelen bugün bizi hayatta tutamazdı. Savaşla ülke ekonomisini mahvettiklerini bir kez daha belirtmekte fayda var. Barış politikasını ısrarla savunduk. Bir enkaz sistemine değil, bir can sistemine ihtiyaç var. Barış isteyenlerin bu çabayı gerçekleştirmeye ne kadar ihtiyaçları olduğunun bir kez daha farkına vardıkları bir süreçte yaşıyoruz. Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Onların yası bizim yasımızdır.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu