Ekonomi

Mercedes-Benz, 2023 İçin Güçlü Serbest Nakit Akışı Tahmin Ediyor

Alman lüks otomobil üreticisi Mercedes-Benz’in hisseleri, şirketin 2023 otomotiv segmenti için 11,3 milyar euroluk (12,28 milyar dolar) ön serbest nakit akışı rakamlarını açıklamasının ardından Cuma günü yaklaşık %3 arttı.

Rakamlar, 9,9 milyar Euro tutarındaki ortalama analist tahminlerini %14 oranında aştı ve 2022 mali yılı verilerine kıyasla %21 oranında değerli bir artışı temsil etti. Mercedes-Benz tam mali raporunu 22 Şubat’ta sunacak ve ek rakamların mali analistlerin varsayımlarıyla daha uyumlu olması bekleniyor.

Şirket, beklenenden daha iyi performansı, operasyonlarda kullanılan sermayenin daha iyi yönetilmesine ve faiz ve vergi öncesi kazançların nakit akışına dönüştürülmesinde artan verimliliğe bağladı.

Mali analistler bir raporda, “Ön rapor 2023’ün dördüncü çeyreği için güçlü nakit akışına işaret etse de, yatırımcıların 2024 yılının tamamı için finansal bahislere odaklanmaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Mercedes-Benz, yıllık mali tahmininin diğer unsurlarına ilişkin bilgileri henüz açıklamadı. Bu ayrıntıların şirketin dördüncü çeyrek ve 2023 mali sonuçlarını açıkladığında kamuya açıklanması bekleniyor.

Alman mali piyasa düzenlemeleri uyarınca şirketlerin, mali sonuçların kendi iddialarından ve piyasa analistlerinin fikir birliğinden genellikle %10’dan fazla farklılık gösterdiğini fark ettiklerinde, zamanında resmi bir açıklama yapmaları gerekiyor.

Mali uzmanlar, Alman otomobil üreticisinin 2023 yılı için hisse başına kazancının, ortalama piyasa tahmininin biraz üzerinde, 13,07 avro olacağını öngörüyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir insan editör tarafından düzenlenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-ahmetli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu