Haber

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı AFAD’da İncelemelerde Bulundu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Akkoyun, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde (AFAD) incelemelerde bulundu.

Mardin AFAD İl Müdür Yardımcısı Münir Erbek, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Akkoyun’a ilin afet riski, deprem varsayımı ve ölçüm istasyonları, sivil savunma planları, araç ve ekipmanları, afet öncesi alınacak önlemler ve toplanma alanları hakkında bilgi verdi. .

Vali Akkoyun, AFAD İl Müdürlüğü’ne yaptıkları ziyarette kurumun çalışmaları, ihtiyaçlarının tespiti ve giderilmesi konusunda istişarelerde bulunduklarını belirterek, kurum ziyaretlerine devam edeceklerini kaydetti. AFAD’ın titiz çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Akkoyun, AFAD’ın hem ülkede hem de dünyanın birçok coğrafyasında meydana gelen afetlere ilk müdahale eden kurumlardan biri olduğunu söyledi. Akkoyun; “AFAD’ımız sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en önemli kuruluşlarından biri. AFAD, Afrika’dan Uzakdoğu’ya kadar dünyanın birçok bölgesinde afetlere ilk gidip müdahale eden kurum oldu. AFAD çalışanlarımız bunu yapıyor. Görevlerini büyük bir titizlik ve fedakarlıkla yerine getiriyorlar.AFAD’ın yazısını okuyanlar “Gördüğümüzde içimizi umut doluyor. Bu, ülke olarak gurur duyduğumuz bir güven göstergesidir” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen 6 Şubat depremine değinen Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, depremin hemen ardından Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde de görev yaptığını ve deneyimlerini paylaştı. Vali Akkoyun konuşmasını şöyle sürdürdü:

“6 Şubat’ta yaşanan yüzyılın felaketinin yaralarını devlet-millet dayanışmasıyla sarıyoruz. Depremin ilk yılı öncesinde bölgelerde kaydedilen ilerleme gerçekten çok değerli. Sayın Cumhurbaşkanım, depremin izlerini silip konut verme süreci bizim kadar hızlı ve titizlikle dünyada ikinci sırada yer alıyor.” “Böyle bir ülke yok. Toplumumuz çok fedakar, çok anlayışlı. Birlik ve beraberlik içinde nasıl seferber olduğunu hepimiz gördük. Bu dayanışma bize geleceğe dair umut veriyor. Dolayısıyla bir araya geldiğimizde neler başarılabileceğini hep birlikte gördük. vatandaşlar, STK’lar, kurumlar ve arama kurtarma çalışanları el ele veriyor.” söz konusu.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Akkoyun, AFAD Mardin İl Müdürlüğü’ne vatandaşlara yönelik afet öncesi bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının artırılması talimatını verdi. – MARDİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu