Haber

Kayseri Büyükşehir’den deprem koordinasyon toplantısı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentte ağırlanan depremzedelerin başta psikososyal olmak üzere her türlü ihtiyaçları için yanlarında olduklarını belirterek, “Bu yarayı sağlıkla sarmak için çaba sarf eden milletimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.” başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm ekipleri, kurum ve kuruluşları.”

Başkan Büyükkılıç, ‘yüzyılın felaketi’ olarak nitelendirilen ve ortalığı kasıp kavuran depremin ardından ilçe belediye başkanları ve tüm birimlerle birlikte depremin olduğu bölgede yaraları sararken, depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor. Türkiye’nin.

Talas Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ın ağırladığı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. şehirde.

Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar’ımızın kıymetli başkanları ile hem şehrimiz sakinleri hem de Kayseri’ye gelen misafirlerimiz için bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik.”

“DEPREMİN OLDUĞU İLK DAKİKADAN İTİBAREN SAHADAYIZ”

Büyükkılıç, afetin olduğu ilk andan itibaren bölgede olduklarını vurgulayarak, “Depremin olduğu ilk dakikalardan itibaren Büyükşehir Kardeşler önderliğinde 16 ilçe belediye başkanımızla birlikte görev dağılımı yaparak çalışmalarımızı sürdürdük. KASKİ, elektrik şirketimiz, itfaiyemiz, kurtarma ekiplerimiz, doğal gazımız dahil altyapı teşkilatlarımızla bu çalışmalara nasıl katkı sağlarız anlayışıyla en kısa sürede sahaya taşındık.”

Başkan Büyükkılıç, bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Komşuluk ve akrabalık ilişkilerinden dolayı buraya gelen depremzedelerimiz için neler yapılması gerektiği konusunda AFAD ve Valiliğimiz iş birliği içinde kurum ve kuruluşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ve mağduriyetlerini gidermek. Desteklerini esirgemeyen Sanayi, Ticaret ve Borsa Odalarımız başta olmak üzere organize sanayicilerimiz, Kızılay’ımız, AFAD ekibimiz, sivil toplum kuruluşlarımız başta olmak üzere her birimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. kuruluşlar.”

“KARDEŞLERİMİZİN YANI BİZİM İÇİN BİR SORUMLULUKTUR”

Büyükkılıç, deprem bölgesinden Kayseri’ye gelen depremzedeler için konut çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

“KYK yurtlarımız, üniversitelerimiz, özel yurtlarımız, vakıflarımızın kurum ve kuruluşları Kayseri hayırseverliği ile seferber oldu. Şimdi de deprem bölgesi olan 10 ilden misafir olarak ilimize gelen kardeşlerimizi ağırlamak adına AFAD ve Valiliğimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetimler olarak zaman zaman değerli liderlerimizle birlikte hem şehrimizde yaşayanlar hem de buraya gelen misafirlerimiz için yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı değerlendirme sürecinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Öncelikle yönergeler doğrultusunda KYK yurtlarımız ve diğer yurtlarımız başta olmak üzere misafir kardeşlerimize hem öncelik verip orada kalmalarını tavsiye ediyor hem de hep birlikte kendilerine uygun olacağı anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda burada bulunan kardeşlerimizin, bölgeye gönderilen her türlü desteğin yanında olmak, onların elini tutmak bizim için bir sorumluluk duygusudur” dedi.

“BELEDİYE OLARAK HER TÜRLÜ ÖDÜLÜ YAPTIK”

Kayseri’nin 11’inci ili statüsünde depremin büyük ölçüde hissedildiğinin kamuoyu tarafından bilindiğine değinen Önder Büyükkılıç, “Camilerimizde, sosyal ve spor tesislerimizde, okullarımızda kısacası apartmanlarımızda boş yerimiz olmalı. halkımızın bir arada ve risk oluşturmayan yerlerde olma anlayışıyla bağlara, yazlıklara gidenler de dahil. Bunu gözlemledik. Belediye olarak ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü fedakarlığı yaptık. Yani sadece deprem bölgelerinde değil, burada da vatandaşlarımızla süreci yönetmek için özverili çaba sarf ettik.”

Büyükkılıç yaptığı açıklamada, kentte misafir edilen depremzedelerin başta psikososyal olmak üzere tüm ihtiyaçları konusunda yanlarında olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu çalışmaların yanı sıra misafirlerimizi hastane ve dinlendikleri yerler açısından değerlendirirken ihtiyaçlarına, kendilerine özgü ihtiyaçlarına, psikososyal destek faaliyetlerine de büyük önem veriyoruz. Depremin hem çocuklarımıza hem de büyüklerimize verdiği zararın farkındayız. Bunların giderilmesi yönünde sadece maddi olarak değil, manevi ve manevi, manevi ve tıbbî yönden de yapılması gereken ihtiyaçların karşılanması gibi sosyal çalışmalar yürütüyoruz.”

“MİLLETİMİZİ ALIN, VAR OLSUN”

Önder Büyükkılıç, açıklamasının sonunda birlik ve beraberlik beyanında bulunarak, yardımlarda bulunan hayırseverlere teşekkür ederek, bu süreçte insanları yanlış kanallara sevk edecek açıklamalar yapmama davetini yineledi ve “İsteriz. bugüne kadar bu çalışmalarda desteğini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Bu yaranın sarılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm ekip, kurum ve kuruluşlarına bu millete minnet ve şükranlarımızı sunuyor, birlik, beraberlik ve beraberliğimizin birer nimet, ilaç olduğunu bir kez daha paylaşıyoruz. yaraları iyileştirmek için. Milletimizin sayesinde var olsun” dedi.

haberaslanapa.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu