Haber

İnegöl Belediyesi Geri Dönüşüm Hamlesiyle 29 Bin Ağacı Kurtardı

İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 2023 yılı çalışmalarını değerlendiren Başkan Alper Taban, her eve geri dönüşüm kutusu dağıtılması projesiyle 2023 yılında 5600 ton ambalaj atığının toplanıp geri dönüştürüldüğünü, böylece 28 bin 883 ağacın kesilmesinin önlendiğini açıkladı. aşağı.

İnegöl Belediyesi mega projelerle şehri geliştirirken, temiz şehir, marka şehir İnegöl konseptini yakalamak amacıyla temizlik alanında da 7/24 çalışmalarını sürdürüyor ve çevreci bir belediyecilik anlayışı sergiliyor. Temizlik konusunda birçok bilinçlendirme çalışması ve yeni uygulamalar hayata geçirilirken, özellikle bu noktada ilçe halkının bilinçlendirilmesi amacıyla bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri de aralıksız devam ediyor. Lider Alper Taban’ın göreve gelmesinin ardından dönemde temizlik alanında yapılan radikal hamleler meyvelerini vermeye başladı.

29 BİN AĞAÇ KURTARAN, 14 BİN VARİL PETROL TASARRUFU SAĞLANDI

Bugün 219 işçiyle İnegöl’ün temizlik çalışmalarını yürüten İnegöl Belediyesi, hayata geçirilen uygulamalarla önemli ilerleme kaydetti. Önder Alper Taban, özellikle her eve ayrı ayrı konteyner ve geri dönüşüm kutusu uygulamasıyla temizlikte farklı bir boyuta gelindiğine dikkat çekti. İnegöl’de günlük ortalama 220 ton çöp atığı, 15 ton ambalaj atığı bulunduğunu kaydeden Lider Taban, “İlimizde yıllık ortalama 79 bin 200 ton çöpümüz var. Bizim için önemli olan geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarını çöplerden ayırmaktı. Bunu kaynağında yapabilmek için her eve geri dönüşüm kutuları dağıttık. 2021 ve 2022 yıllarında tamamladığımız bu uygulamanın meyvelerini 2023 yılında aldık. Günlük ortalama 15 ton, yıllık ortalama 5600 ton ambalaj atığını çöpten farklı bir formda toplayarak geri dönüşüme kazandırdık. Bu sayede 28 bin 883 ağacın kesilmesini engellerken, 13 bin 855 varil petrol ve 19 bin 26 kWh elektrik tasarrufu sağladık. Elbette bunda vatandaşlarımızın katkısı da değerli. “Vatandaşlarımız projemize ve uygulamamıza destek vererek ambalaj atıklarını kaynağında ayırmamıza yardımcı oldular” dedi.

ÇEVREYİ KİRLETMENİN FATURASI AĞIR OLDU

Halen temizlik konusunda kurallara uymayan, şehri ve çevreyi katledenlerin olduğuna dikkat çeken Önder Taban, “Vatandaşlarımız rahat etsin. Bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Emin olun çevreyi kirletenler adım adım takip ediliyor. 2023 yılında çevreye zarar veren ve kirletenlere karşı da cezai işlem başlattık. 2023 yılında 10’u hasar tespiti, 25’i boş arazi temizliği ve 91’i temizlik ücreti olmak üzere 126 temizlik cezası kesildi. “Biz sadece çevreyi kirletenlere kirlettikleri yeri temizletmiyoruz, aynı zamanda bu işin bedelini de faturalandırıyoruz” dedi.

KAMPANYALARLA FARKINDALIK OLUŞTURULUYOR

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün rutin çalışmalarının yanı sıra yıl boyunca bir dizi bilinçlendirme ve eğitim düzenlemesi yaptığını kaydeden Lider Taban, şöyle devam etti: “Müdürlüğümüzün 2023 yılında topladığı özel atık miktarı ciddidir. Örneğin; 3339 kg atık bitkisel yağ, 2766 kg elektrikli ve elektronik atık, 846 kg atık pil ve 20 bin kg kullanılmış kıyafet atığı toplandı. Yıl boyunca yürüttüğümüz kampanyalar da oldukça faydalı. Amacımız farkındalık yaratmak. Atık pil kampanyası sayesinde aylık ortalama 30 kg olan atık pil toplama oranı kasım ayında 523 kilograma çıktı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-kocaali.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu