Haber

HDP’den Akşener mesajı: Varlığımıza alışın

HDP’li Ahmet Türk, 6’lı koalisyondaki partilerin bunlara alışması gerektiğini belirterek, “Son zamanlarda mesajlar biraz daha olumlu ama biliyorsunuz çok farklı ideolojilerden gelen bir 6’lılık tablosu var. ileride sorun çıkma ihtimali çok yüksek, bunu açıkça söylemek lazım. Ama umarım yaparlar ve şimdi bunun farkına varırlar.” söz konusu. Türk, geride bıraktığımız Nevruz’da teröristin elebaşı Abdullah Öcalan’ın özgür olma zamanının geldiğini söyledi.

HDP’Lİ AHMET TÜRK: İYİ PARTİ HUZURA KABUL ETMELİYİZ

T24’ten Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtlayan HDP’li Ahmet Türk, şunları söyledi: “Milli İttifak’ın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu kazanırsa cumhurbaşkanı yardımcılarından biri de Meral Akşener olacak. Milliyetçi gelenekten gelen bir insan. Bugüne kadar takındığı tavrı nasıl buluyorsunuz?sorusuna dikkat çekici bir yanıt verdi. Türk, GÜZEL Parti ve koalisyondaki diğer partilerin varlığına alışması gerektiğini söyledi.

Türk, gelecekte 6 partinin fikir ayrılıklarından doğabilecek sorun olasılığını çok yüksek gördüğünü sözlerine ekledi.

Türkçe, “Son zamanlarda mesajlar biraz daha olumlu ama biliyorsunuz çok farklı ideolojilerden gelen 6 puanlık bir tablo var. İleride sıkıntı çıkma ihtimali çok yüksek, açık söylemek lazım. Ama umarım anlarlar. artık bu.Yani Kürtleri inkar etmek, Kürtleri yok saymak Türkiye’de büyük bir olaydır.Bunun kendi lehlerine olmadığını görmeye başlarlar.Aslında Türkiye’de demokrasiye ve kardeşliğe önem veren her siyasetçi ve herkesin bir kez daha düşünmesi gerekir. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak ve bu değerli sorunun analizine katkıda bulunmak ve bir sorumlulukla karşı karşıya olduklarını düşünmektir.”söz konusu.

NEVRUZ’DA ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

HDP’li Ahmet Türk, Nevruz kutlamalarında terör lideri Öcalan’a selam gönderdi. Türk, “Abdullah Öcalan’ın özgürlük zamanı gelmiştir.” Skandal ifadeler kullandı.

AKŞENER ŞİMDİ NE SÖYLEYECEK?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde TV100 ekranlarında katıldığı bir programda HDP’nin İYİ Parti’nin olduğu masada olamayacağını söyledi. HDP’nin masada olmadığını söyleyen Akşener, terör örgütünün siyasi uzantısı HDP masaya gelirse ayağa kalkacaklarını söyledi. Akşener, canlı yayında HDP’nin Kılıçdaroğlu’nu aday göstermeyerek destekledikleri ve masada anlaştıkları yönündeki açıklamalarını görmezden gelerek ikiyüzlü bir tavır sergiledi. Akşener’in açıklamasının ardından HDP’li Ahmet Türk, “Bizim varlığımıza alışsınlar” dedi. şeklinde bir açıklama yapması dikkat çekti. Şimdi gözler Meral Akşener’de… Akşener’in HDP’ye ne cevap vereceği merak konusu.

bucakhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu