Haber

Haryana’da internet yasağı 5 Ağustos’a kadar uzatıldı

YENİ DELHİ, 3 Ağustos (Xinhua) — Kuzey Hindistan’ın Haryana eyaletindeki şiddet bölgelerinde internet hizmetlerine getirilen geçici yasak 5 Ağustos’a kadar uzatıldı.

Eyalet hükümetinin Çarşamba gecesi aldığı karara göre Noah, Faridabad, Palwal, Sohna, Pataudi ve Manesar bölgelerinde internet hizmeti askıya alınmaya devam edilecek.

Devlette şiddet olaylarının yaşandığı bölgelerde yanlış bilgi ve söylentilerin yayılmasını önlemek amacıyla başta cep telefonu interneti olmak üzere internet geçici olarak yasaklandı. Hükümet kararında cep telefonu kullanıcılarının sadece sesli görüşme yapabileceği belirtildi.

31 Temmuz’da Haryana’nın Nuh semtindeki topluluklardan biri büyük bir dini yürüyüş yaparken, iki topluluk arasında çıkan şiddetli şiddette ikisi güvenlik görevlisi altı kişi öldü.

Şiddet sırasında, kişisel arabalar da dahil olmak üzere 100’den fazla araç isyancılar tarafından ateşe verildi. Taşların atıldığı ve yasadışı silahların ateşlendiği şiddet birkaç saat sürmüştü.

Son üç günde polise olayla ilgili 40’tan fazla şikayet geldi ve 116 kişi gözaltına alındı. Başta ateş açanlar olmak üzere isyancıları tespit etme çalışmaları devam ediyor.¦

dikmenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu