Haber

Dijital Türkiye Buluşması, Başkan Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleştirildi

Dijital Türkiye Buluşması, Başkan Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleştirildi

ANKARA – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında gerçekleştirilen Dijital Türkiye Buluşması, tüm bakanlıklar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda “Dijital Yüzyıl”da orta ve uzun vadeli yol haritası oluşturulması ve Türkiye Yüzyılına ışık tutacak bahisler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Katılımcı kurum ve kuruluşların sunduğu hizmetlerin dijital alanlarda daha ileriye taşınmasına yönelik somut çalışmalar, gelişen teknolojiler bağlamında kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Ülke genelindeki tüm tapu müdürlüklerinin tek tapu müdürlüğü olarak hizmet verdiği ve vatandaşların TAKBİS projesi ile tapu işlemleri için başvuru yapma zorunluluğuna son verilerek ortaokul öğrencilerinin okuldan ayrılmaması sağlandı. erken yaş ve makine öğrenimi ile öğrenciler sadece eğitim verileriyle değil, aynı zamanda eğitim verileriyle de daha iyi tanışacaklardır. Öğrencilerin kişisel özelliklerine göre bilgi üreterek geleceğe daha uygun hazırlayacak bir erken uyarı sistemi ile öğrencilerin ortaöğretime devam oranlarının artırılması ve geleceğe daha iyi hazırlanması, Ulusal meslek standartları ve meslekler için ulusal yeterlilikler bu mesleklere yönelik dijital dönüşüm, ölçme ve değerlendirme kapsamında gelecek hazırlanmaktadır. ve belgelendirme, uzaktan kimlik doğrulama ile vatandaşların şahsen konsolosluğa gitmeden makul konsolosluk işlemlerini yapabilmelerini sağlamak, T.C. yapay zeka ile güçlendirilmiş dil modelleri kullanılarak turistlere sunulan kamu hizmetlerinin daha da geliştirilmesi ve turistlerden gelen şikâyet ve isteklerin özerk bir biçimde değerlendirilmesi, iletişim ve uydu sistemlerinin iyileştirilmesi. İnternet üzerinden veri iletiminin sağlanması, uydu destekli akıllı ulaşım sistemlerinin otomasyon projesi, 5G haberleşme hizmetlerinin sağlanması, yerli ve milli üretim ekosisteminin geliştirilmesine yönelik projeler değerlendirildi.

yatagan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu