Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İsrail Gazze’deki soykırımdan yargılanacak

SANCAKTEPE’de Yurttaş Buluşmaları Bingöl Gecesi’ne katılan Başkan Yardımcısı Emre Can URAN/İSTANBUL: “Uluslararası Adalet Divanı’nın bugün verdiği kararla İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırım nedeniyle yargılanacağı kesinleşti” Zaten insanlık vicdanında hüküm giymiş olanlar, “Umarım uluslararası mahkemeler önünde yaptıkları zulmün hesabını verirler. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak yargı sürecini çok yakından takip edeceğiz. Amacımız vahşeti ve kan dökülmesini durdurmak, kalıcı ateşkes sağlamak ve kalıcı barış için müzakereleri başlatmaktır” dedi.

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği Yurttaş Buluşmaları Bingöl Gecesi’ne katıldı. Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde Sancaktepe Bingöl İl Derneği ile ortaklaşa düzenlenen etkinliğe Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingölliler İl Birliği Başkanı Hasan Dilsiz ve Sancaktepe ilçe belediye başkanları katıldı.

“Umarım uluslararası mahkemeler önünde zulümlerinin hesabını verecekler.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Uluslararası Adalet Divanı’nın bugünkü kararıyla İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırım nedeniyle yargılanacağı netleşmiştir. Umarım insanlığın vicdanında karar vermiş olanlar bunun cevabını verirler. Uluslararası mahkemeler önünde yaptıkları zulümlerden dolayı yargı süreci Türkiye Cumhuriyeti tarafından çok yakından takip edilmektedir.” “Amacımız vahşeti ve kan dökülmesini durdurmak, kalıcı ateşkes sağlamak ve kalıcı barış için müzakereleri başlatmaktır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz.”

“İSTANBUL’UN KAYBEDECEK VAKTİ YOK”

Türkiye’de 31 Mart’ta yerel seçim yapılacak. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Geçtiğimiz yıl yerel seçimleri büyük bir demokratik olgunlukla ve çok yüksek bir katılımla gerçekleştirdik. Dosta da düşmana da en güzel cevabı verdik. Organizasyonlar yaptılar. Türkiye’yi ve demokrasimizi karalayacak birçok söylenti ürettiler. Ama gördüğünüz gibi olmadı. Huzur ve hukuk içinde keyifli bir seçim geçirdik. Güzel, demokratik bir yarıştı. ve sonuçlandı. Umarım yerel düzeyde de aynı şey olur. Tüm Türkiye ve İstanbul için hazır ve kararlı olduğumuzu söylüyoruz. Halkımızın, İstanbul’a hak ettiği hizmetleri sunacak bir sonuç üreteceğine yürekten inanıyoruz. İstanbul’un kaybedecek vakti yok. 5 yıl daha, son 5 yılda bir miktar sermaye harcandı. Aslında yeterli sermaye vardı. Geçmişe dayanan güçlü bir sermaye vardı. Ama artık o sermaye bitti. Dolayısıyla bir 5 yıl daha İstanbul’u kaybetmeye dayanamam. İstanbul’un hizmete ihtiyacı var. Reklam amaçlı değil, tanıtım amaçlı değil. “İstanbul’un hizmete ihtiyacı var” dedi.

“SANCAKTEPE’Yİ PARLAYAN BİR YILDIZIN ÜSTÜNE YÜKSELTİRECEĞİZ”

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Nasıl ki 1994 yılında Cumhurbaşkanımızla birlikte AK Parti belediyeciliği bir yer ve misyon kazandıysa, artık AK Parti belediyeciliği de o efsane belediyeciliğe artık burada da kavuşacaktır. Sorumlu bir şekilde çalıştık. Gece demedik,” dedi. gün demedik. Bizden önce bu dönemde burada olan başkanımız İsmail Başkanımıza teşekkür ederiz. Alt yapısı ve üst yapısıyla Sancaktepe’yi şehir haline getiren liderimizin çalışmalarının yanı sıra her mahallemizde yaygınlaşacak kreşlerin sözünü verdik. daha da çok vatandaşımıza. Elhamdülillah bütün çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Maalesef söz verdiğimiz ama yapamadığımız şey büyükşehir belediyemizle ortak olarak yapmak zorunda olduğumuz şeydi. İnşallah. “Artık bu beş yılı tamamladık. Tekrar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin liyakatiyle, duruşuyla, çalışkanlığıyla adayımız Murat Kurum geldiğinde tüm sözlerimizi vereceğiz. Sancaktepe’yi parlayan yıldızın üstüne çıkaracağız inşaAllah” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu