Haber

CHP Milletvekili: Türkiye’de Gıda Fiyatları Yüzde 69,6 Arttı

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ise hükümeti eleştirerek, “Saray hükümeti vatandaşı enflasyonun enkazı altında bırakarak açlık ve yoksullukla baş başa bıraktı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ise dünyada gıda fiyatlarının yüzde 10,4 düştüğünü belirtiyor. Türkiye’de gıda fiyatları son bir yılda yüzde yüzde arttı.” Fiyatlar yüzde 69,6 arttı. G20 ülkeleri arasında Arjantin’den sonra enflasyonun en yüksek olduğu ikinci ülkeyiz. Gıda fiyatlarında enflasyonun liderliğini kimseye bırakmıyoruz. Bu millete et yemeyi, meyve yemeyi, akşam çay içmeyi yasakladınız. Kuru ekmek için ihtiyacınız olan şey budur. “Millet mevcut yönetime hakkını vermiyor, 31 Mart seçimlerinde mutlaka sandıkta hesap soracaktır” dedi.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AKP hükümetini eleştirdi. Bülbül şunları söyledi:

“TÜRKİYE’DE SON YIL GIDA FİYATLARI YÜZDE 69,6 ORANINDA ARTTI. G20 ÜLKELERİ ARASINDA ARJANTİN’DEN SONRA EN YÜKSEK ENFLASYON OLAN İKİNCİ ÜLKEMİZ”

“Saray hükümeti vatandaşları enflasyonun enkazı altında, açlık ve yoksullukla baş başa bıraktı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, dünyada gıda fiyatlarının son bir yılda yüzde 10,4 düştüğünü belirtirken, Türkiye’de gıda fiyatları yüzde 69,6 arttı. G20 ülkeleri arasında Arjantin’den sonra en yüksek enflasyona sahip ikinci ülkeyiz.

“KURU EKMEK İHTİYACI OLANLAR MEVCUT YÖNETİME HAKLARINI VERMİYOR”

Gıda enflasyonunda liderliği kimseye bırakmıyoruz. Sarayın arka bahçesi olan TÜİK’e göre yıllık bazda; Sığır eti yüzde 109, meyveler yüzde 88, çay yüzde 79, su yüzde 69, yumurta yüzde 67 ve ekmek yüzde 57 arttı. Bu millete et yemeyi, meyve yemeyi, akşam çay içmeyi yasakladınız. “Kuru ekmeğe bağımlı kıldığınız bu insanlar size haklarını vermiyorlar ve 31 Mart seçimlerinde mutlaka sandıkta hesap verecekler.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu