Ekonomi

Çevrimiçi Kredi Kartı Dolandırıcılığına Yakalanmamak İçin Bilmeniz Gereken 9 Şey “Phishing”

Bu içeriğimizde son zamanlarda internette en yaygın dolandırıcılık türü olan oltalamanın ne olduğunu inceleyeceğiz. Düşündüğünüzde, çevrimiçi oltalama saldırılarının gerçek balık avlama saldırılarından pek de farklı olmadığını göreceksiniz. Peki kendimizi bu saldırılardan nasıl koruyabiliriz?

1. Bir bağlantı girmeden önce her zaman kontrol edin. Yazım hataları varsa iki kat daha dikkatli olun.

Dolandırıcılar sizi sahte bir sayfaya yönlendiriyor olabilir.

2. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi yalnızca sadık bir ilişki varsa girin.

Site adresinin önünde “https” eklentisini görüyorsanız her şey yolunda demektir. “S” yoksa dikkatli olun.

3. Mesaj veya e-posta en iyi arkadaşınızdan gelse bile dikkatli olun. Çünkü o da aldatılmış veya hacklenmiş olabilir.

Bu nedenle, her zaman dikkatli olun.

4. Aynısı resmi ve resmi olmayan kurumlardan gelen e-postalar için de geçerlidir.

Banka, vergi dairesi, online mağazalar, seyahat acenteleri, havayolu şirketleri vb. Gelen e-postalara karşı dikkatli olun. Kendi şirketinizden olanlar bile. Gerçekten güvenli bir kişiden geliyormuş gibi görünen e-postalar göndermek sorun değil.

5. Bazen e-postalar ve web siteleri tamamen gerçek gibi görünebilir. Her şey dolandırıcıların işlerini ne kadar iyi yaptıklarıyla ilgili.

Ancak, web adresleri genellikle kusurludur ve yazım hataları içerir. Veya sizi başka bir adrese yönlendirir. Bu noktalara dikkat ederek geçersiz bir siteyi gerçek siteden ayırt edebilirsiniz.

6. E-posta ile gelen bağlantılara tıklamamak en iyisidir.

Bunun yerine, yeni bir tarayıcı penceresi açabilir ve bankanızın veya çevrimiçi mağazanızın adresini manuel olarak girebilirsiniz. Bu sayede özel indirimleri kaçırmazsınız ve dolandırıcıların kurbanı olmazsınız.

7. Bir oltalama saldırısı fark ettiğinizde bunu bankanıza veya sosyal medyadaki bir kullanıcıdan geldiyse destek ekibine bildirmelisiniz.

Böylece zalimlerin yakalanmasına yardımcı olursunuz.

8. Halka açık ağlardan internet bankacılığı ve akran hizmetleri sayfalarına mümkün olduğunca girmeyin.

Kredi kartınızdaki tüm parayı kaybetmektense, güvenilir bir ağ bulana veya taşınabilir ilişkiyi kullanana kadar biraz beklemek daha iyi olacaktır. Herkese açık ağlar dolandırıcılar tarafından oluşturulabilir ve ilişki sırasında sizi sahte web sitelerine yönlendirebilirler.

9. Çevrimiçi çok oyunculu rol yapma oyunlarında diğer oyuncular tarafından gönderilen belgeler de tıpkı e-posta ekleri gibi kötü amaçlı fidye yazılımı ve casus yazılım içerebilir.

Bu bahiste çok dikkatli olun!

hanak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu