Haber

Cerrahpaşa Tadilat İhalesi Tanıdık Bir Firmaya Gidiyor

Cumhurbaşkanlığı Sarayları’nın müteahhidi Rönesans Holding, depreme dayanıklı olmadığı için binaları boşaltılan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ni 2 milyar 60 milyon TL’ye yenileyecek.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin Fatih’teki birçok binası depreme dayanıklı olmadığı ve çürüdüğü için boşaltıldı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof.Dr. Nuri Aydın, 27 Şubat’ta Cerrahpaşa’da riskli olduğu tespit edilen 17 binada sağlık ve eğitim hizmetlerinin durdurulduğunu duyurdu.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ, “Cerrahpaşa Hastane Binaları Kompleksi Kaba İnşaatı” adıyla 6 Mart 2023 tarihinde ihale yaptı. Bu ihale ile Cerrahpaşa’daki hastane binalarının yenileneceği belirtildi. İhale kapsamında TOKİ’nin ortasında Rönesans Holding’e bağlı Rec Homeland İnşaat firması ile 2 milyar 60 milyon TL’lik sözleşme imzalandığı öğrenildi.

Yaklaşık 220 bin metrekarelik alanda kısa süre içerisinde bloğun inşaatına başlanacağı, Rec Homeland Intercompany İnşaat firmasının ise binaların sadece kaba inşaatını yapıp, içinde teslim edeceği açıklandı. 600 gün

Cumhurbaşkanlığı saraylarını yaptırdı.

Öte yandan ihaleyi kazanan Rönesans Holding’in Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün yanı sıra Marmaris Okluk Koyu’ndaki yazlık sarayı da yapan firma olduğu biliniyor.

Şirket ayrıca milyarlarca liralık kira bedeli ödenen tartışmalı şehir hastaneleri ihalelerini ve çok sayıda kamu kuruluşunun yapım ihalelerini de kazandı. Rönesans Holding, 11 şehir hastanesinden Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ve İstanbul Başakşehir’de beş şehir hastanesini işletmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu