Haber

Avustralya Başbakanı ve bakanlar İsrail’i destekledikleri için dava açmakla tehdit edildi

Avustralya’da bir hukuk firması, İsrail’in Gazze saldırılarına “koşulsuz” desteğini sürdürmesi halinde Başbakan Antony Albanese ve bazı bakanlar hakkında “ulusal ve uluslararası yasaları ihlal ettikleri” gerekçesiyle dava açmakla tehdit etti.

Sidney merkezli hukuk firması “Birchgrove Legal”, Albanese’ye yazdığı mektupta, başbakan ve bazı üst düzey bakanların açıklamaları da dahil olmak üzere hükümetin yaklaşımının “İsrail’e koşulsuz destek, İsrail’e suç ortaklığı” anlamına gelip gelmediğini değerlendirdiğini belirtti. soykırım ve diğer suçlar”.

Mektupta, “Bu mesajı, hükümetinizin ihlal ettiği anlaşılan ulusal ve uluslararası kanunları ve bu ihlallerden kaynaklanacak kovuşturmalardan kaçınmanız için sizden ve hükümetinizden talep ettiğimiz bazı talepler hakkında sizi bilgilendirmek için yazıyoruz.” ifadesi yer alıyor. Terim kullanıldı.

Filistin kökenli Avustralyalıları temsil eden bir şirket olan Birchgrove, hükümet üyelerinin açıklamalarının İsrail’in işlediği suçlara “teşvik ve manevi destek sağladığı” için suç ortaklığı olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekti. Bu bağlamda hukuk firması, taleplerinin karşılanmaması halinde hükümeti “ulusal ve uluslararası hukuka aykırı hareket etmek” suçundan dava açmakla tehdit etti.

Aralarında Avustralya Başbakanı Albanese, Dışişleri Bakanı Penny Wong, Savunma Bakanı Richard Marles ve İçişleri Bakanı Clare O’Neil’in de bulunduğu bakanların açıklamalarına yer veren Birchgrove şirketi, mektubunda dava sürecinin başlatılmaması için gereken koşulları belirterek, ” Başbakan, İsrail’in işlediği iddia edilen uluslararası hukuku ihlal etmiştir.” “İhlalleri kınayan bir bildiri yayınlayan bakanlar, (İsrail’i desteklemek için) kamuya açık konuşmalarını geri çekiyor, ateşkes çağrısı yapıyor ve Uluslararası Ceza Mahkemesi aracılığıyla hesap verebilirliği teşvik ediyor.”

Firma mektubunda, “soykırım olarak kabul edilebilecek bir çatışmaya katılmak için seyahat eden Avustralya-İsrail çifte vatandaşlarına gösterilen güvenin aynı zamanda Avustralya’nın suç ortaklığının örnekleri olarak gösterilebileceğini” kaydetti ve şunu ekledi: “Soykırım sözleşmesi yalnızca Devam eden bir soykırımı önleme veya durdurma yükümlülüğünün yanı sıra, “Bu, devletler de dahil olmak üzere anlaşmaya taraf devletlerin eylemsizliğinin soykırıma suç ortaklığı teşkil ettiğini açıkça ortaya koymaktadır.” dedi.

Mektubunda Avustralya hükümetinin Gazze’deki felakete yönelik politikasını uluslararası hukuka uygun olarak değiştirmesi gerektiğini vurgulayan Birchgrove şirketi, bakanların Gazze’de mahsur kalan Avustralyalıların “insan haklarını korumada başarısız olduklarını” ve “iftira ortamı yarattıklarını” ifade etti. Filistin kökenli Avustralyalılara karşı nefret suçları ve nefret olayları”. Anayasanın Irk Ayrımcılığı Kanunu’nun ilgili bölümünü “teşvik ederek veya onaylayarak” ihlal edip etmediğinin de değerlendirildiğini belirtti.

haber-senkaya.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu